Monte Feliz is een quinta (farmhouse) gelegen in de landelijk omgeving van Alentejo, nabij de Spaanse grens. Het bestaat uit een “moederhuis” met keuken, grote gemeenschappelijke ruimte met aansluitend terras en 3 sfeervolle slaapkamers. Alle kamers zijn uitgerust met comfortabele boxsprings en een aparte badkamer. Vanuit je kamer heb je uitzicht over het glooiende landschap met olijfbomen. 

Aan het uiteinde van het landgoed staat een traditioneel Alentejo huis met woonkamer, badkamer, keuken en twee slaapkamers. Dit huis is volledig gerenoveerd in 2024. Het biedt privacy en je hebt het gemak van alle faciliteiten die er op het landgoed zijn. De 2 grote slaapkamers zijn ingericht met originele, comfortabele bedden en er is ruimte voor 2 tot 3 personen per slaapkamer. Het is mogelijk om dit huis apart te huren.

Yogastudio en praktijkruimte
Een serene yogastudio ligt in de schoot van moeder aarde. Bij het kopen van het huis was het niet bekend dat er nog een enorme ruimte onder zat van 257 m2. Het is de verborgen schat die jou uitnodigt om jouw eigen schatkamer hier te ontsluiten. Gedurende de retreats zullen hier de yoga- en meditatiesessies gegeven worden. Maar je mag altijd gedurende de warme zomerdagen hier de rust en stilte opzoeken.

Keuken
Tijdens de retraiteweken wordt er in de keuken gezellig gekookt. We gebruiken producten uit de streek. Maar ook kun je genieten van de goede restaurants in het plaatsje Amareleja zelf. Deze restaurants zijn heel bekend in de regio voor het heerlijke eten. En de prijzen vallen erg mee.

Landgoed
Op het landgoed kan je heerlijk relaxen in een hangmat of ergens neerploffen op een gezellig zitje. Ook kun je een verkoelende plons in het zwembad nemen of in de schaduw tussen de olijfbomen een boek lezen. Laat Monte Feliz jouw plek van rust en ontspanning zijn.