Monte Feliz

Hier op Monte Feliz, nodig ik je uit om deel te nemen aan een retreat waarbij je ontspanning en innerlijk geluk ervaart. Maar ook om jezelf beter te leren kennen en meer de diepte in te duiken. Iedere retreat heeft een thema dat jou helpt om meer inzicht te krijgen bij levensvraagstukken. Je vraagt je misschien af; wie ben ik en wat wil ik? Hoe kan ik werk vinden waar ik blij van word? Of misschien deal je met een verlies. Iedereen heeft eigen levensthema’s. Het is de authenticiteit van deze plek en de rust die je dicht bij jezelf brengt, antwoorden en inzichten geeft.

Ook ben je van harte welkom om hier je vakantie door te brengen zonder deelname aan een programma. Je deelt dan wel in het geluk van deze plek, de berg van blijdschap; Monte Feliz. Monte Feliz in Alentejo maakt onderdeel uit van een heuvelachtig landschap met kurkeiken, wijngaarden en olijfbomen. De immens grote megalieten in de omgeving helpen je herinneren aan de magie uit lang vervlogen tijden. De energie van deze krachtplekken is nog steeds voelbaar.

Het dorpje Amareleja ligt dicht bij de oevers van een van de grootste meren van Europa. De strandjes daar zijn recentelijk aangelegd en nog rustig en vaak is er een leuke strandtent waar je gezellig kan zitten.

Er is genoeg in de omgeving wat je kunt ondernemen; oude kastelen en moorse vestingen bezoeken uit lang vervlogen tijden, een bezoek brengen aan een Adega (wijnboer), Evora (het kleine Lissabon) bezoeken of gewoon even de grens naar Spanje over. Bijvoorbeeld een dagje Sevilla (198 km).

Maar je mag ook hier verblijven op Monte Feliz, een krachtplek die je rust en ruimte geeft. Zo kan je luieren in de hangmat, een verkoelende plons nemen in het zwembad of met een boek onder de olijfboom gaan zitten. En voor nog meer ontspanning kun je  altijd een ontspanningsmassage of yogales bijboeken.