Klusretreat “Vele handen” (volgeboekt)

11 t/m 17 april 2024

Landgoed Monte Feliz kan nog wel wat handjes gebruiken. Zo kwam ik op het idee om een klusretreat te organiseren. Het is vakantie vieren en iedere ochtend 4 uur in het huis of in de tuin werken. Daarna doe je lekker waar je verder zin in hebt.

De kluswerkzaamheden hebben een bewustzijnsverruimend tintje, doordat we deze vanuit een meditatieve basis doen. We beginnen de dag met een yoga-en meditatiesessie en zetten een positieve intentie voor de dag. Ook zullen we onze werkzaamheden gaan vieren met natuurrituelen.

Welke klussen zijn er?

 • De olijfbomen zijn inmiddels geplukt en gesnoeid, maar er ligt nog veel snoeihout. Daarvan moet hout gekloofd worden voor de haard en van de rest maken we een vuur. Zo’n moment gebruik ik om een vuurritueel te doen. Hierbij zet je de intentie wat je los wilt laten en wat je wilt ontvangen voor kracht en heling.
  Door dit op te schrijven en aan het vuur te geven vindt er een transformatie plaats.
 • Naast de olijfbomen staan er nog vele andere bomen op mijn land die een verzorgende hand kunnen gebruiken.
 • Gras maaien. Het land bestaat uit veel gras en daartussen liggen er nog veel stenen die opgeruimd moeten worden. Dus opruimen en maaien behoort tot een van de klussen.
 • Omdat de geitjes steeds op verschillende delen van het land gegraasd hebben, staat er veel overtollige hekwerk en gaas. Dit mag allemaal weggehaald worden.
 • Ook wil ik een steencirkel creëren op mijn land. De stenen liggen er al maar met elkaar moet deze cirkel gemaakt worden. De bedoeling is dat het een cirkel van bescherming en kracht wordt. Een superleuke klus die we natuurlijk ook gaan inwijden.
 • Er zijn schoonmaakklussen; het grote terras aan mijn huis is blij met een poetsbeurt. En zo zijn er nog een paar ruimtes waar een sopje doorheen kan.
  Na het schoonmaken doen we een reinigingsritueel met salie. Zodat ook jij hier al je negatieve energie mag transformeren.
 • Verven: er zijn nog leuke verfprojectjes, voor binnen en buiten.

 

Dus heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Vakantie te vieren en lekker bezig te zijn? Dan is deze week echt iets voor jou. Omdat je een bijdrage aan Monte Feliz levert, kan ik jou dit retreat tegen heel aantrekkelijke prijs aanbieden. Het retreat bestaat uit 6 overnachtingen en kost € 300 (incl. accommodatie, ontbijt en diner) op basis van een twee-persoonskamer.

Deze prijzen zijn exclusief vliegticket en reis naar Amareleja. Je kunt vliegen op Lissabon en Faro, of zelfs Sevilla (Spanje). Op de luchthaven kan je een auto huren. Dit is de makkelijkste manier van reizen. Ook kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, daarvoor kan je het beste de Omio app downloaden en daar kijken voor een aansluiting en bustickets. Er is vaak een goede verbinding naar Reguengos de Monsaraz, voor het laatste stukje naar Amareleja kan je dan een taxi nemen.

Ook zijn er meerdere mensen die deze kant tegelijk opkomen. Dus informeer anders bij mij met wie je eventueel mee kan reizen. Wel zo handig als dit past.

Wil je meer informatie over deze reis of je aanmelden?