Pluk de olijven!

15 t/m 21 november 2024

Tijdens deze yoga- en meditatiereis ga je zelf actief de olijfoogst binnen halen. Je leert hoe je de olijven handmatig plukt en maakt daarbij gebruik van pneumatische ‘vingers’ die de olijven van de takken trillen. Onder de bomen liggen netten waar de olijven in vallen en waar we de takjes en steentjes aan het einde van de dag uithalen. Dit wordt een hele leuke, aardse bezigheid. En ook gezellig, want het vloeibare goud (zoals ze hier de olijfolie hier noemen) moet gevierd worden!

Maar het is ook een moment om stil te staan en de balans op te maken. Want hoe zit het met jouw oogst? Is deze overvloedig of schamel? Welke grote en kleine stappen heb jij dit jaar gezet? Waar ben je trots op? Wat mag je loslaten? Hoe zit het met jouw bezieling? Leef je je dromen? En waaraan wil jij te allen tijde bijdragen? Tijdens de yoga- en meditatiesessies stel je je open voor de antwoorden. Moeder natuur helpt je hierbij en wie weet vallen de antwoorden tijdens een nachtelijke stargazingsessie voor jou wel uit de hemel.

Wat kun je verwachten?

  • Olijvenpluk en oogstfeest
  • Gedurende het oogsten 1x ochtend yogasessie en meditatie per dag, daarna 2 x per dag.
  • Wandeling in Alentejobossen
  • Vuurritueel op Monte Feliz
  • Avond/nacht excursie naar Observatorium Dark Sky Alqueve voor een magische Stargazing Session
  • 6 overnachtingen
  • Gezond en smaakvol vegetarisch ontbijt en diner met verse lokale ingrediënten.
  • 1 x diner in gezellige dorpsrestaurant (niet incusief)
    (*wijzigingen voorbehouden, ik richt me altijd op de energie van de groep en de behoeftes die er zijn. Daarom kan het voorkomen dat er afgeweken wordt van het programma.)

 

Als je hier bent is het leuk om de omgeving te ontdekken. Denk aan de gezellige strandjes rond het randmeer. Het bezoek aan een wijnboer of authentiek Moors stadje. Maar je kunt ook uitrusten en genieten op het landgoed zelf in een hangmat, verkoeling zoeken in het zwembad of lekker onder de olijfbomen in de schaduw een boek lezen.

Kosten: € 865,00 op basis van 2- persoonskamer.
Meerprijs 1-persoonskamer € 175,00

Deze prijzen zijn exclusief vliegticket en reis naar Amareleja. Je kunt vliegen op Lissabon en Faro, of zelfs Sevilla (Spanje). Op de luchthaven kan je een auto huren. Dit is de makkelijkste manier van reizen.  Ook kun je gebruik maken van het openbaar vervoer, daarvoor kan je het beste de Omio app downloaden en daar kijken voor een aansluiting en bustickets. Er is vaak een goede verbinding naar Reguengos de Monsaraz, voor het laatste stukje naar Amareleja kan je dan een taxi nemen.

Ook zijn er meerdere mensen die deze kant tegelijk opkomen. Dus informeer anders bij mij met wie je eventueel mee kan reizen. Wel zo handig als dit past.

Extra bij te boeken:
Je kunt altijd nog extra overnachtingen bij boeken. Of een wijnproeverij met een unieke kijk op het landschap van Alentejo (€ 25,00)
En wil je een stukje wellness? Boek dan een (Ayurvedische) ontspanningsmassage (60 min.) € 60,00)

 

Wil je meer informatie over deze reis of je aanmelden?